İÇİNDEKİLER
Rehber Ekibi
Sunuş
Hoş Geldiniz
Varoluş Nedenimiz
Misyonumuz
Nerelerdeyiz
Nar Mektep’te Gönüllü Olmak
Biz’de Gönüllülük Çeşitleri
Adım Adım Gönüllülük Süreci
Çalışma Alanlarımız
Etkinlikler
İzleme Değerlendirme Çalışmaları
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarında Nar Mektep
Sıkça Sorulan Sorular
REHBER EKİBİ
Büşra Yılmaz / Koordinatör
Güldane Serçemeli/ Kontrolör
Esra Korkmaz / Raportör
Eslem Zeynep Derleyen / Raportör
SUNUŞ
Nar Mektep’in Değerli Gönüllüleri ve Kıymetli Okuyucular;
Derneğimizin temsilcisi ve bu iyilik hareketinin ilk gönüllüsü olarak ailemize katılan her gönüllü için içimde yeni bir heyecan ve yeni umut filizlendiğini samimiyetle belirtmek istiyorum.
Dünyamızı korumak, ülkemizi kalkındırmak ve insanımıza daha müreffeh bir hayat sunabilmek için bizler, her zaman yapmamız gerekenden daha fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Nar Mektep bu gayretin vücut bulmuş halidir. Koyulan tüm hedeflere gönüllülerimizin gayretleri ve destekleriyle ulaşılmaktadır.
Yalnız kendini düşünmeyip toplum adına bir şeyler yapmalıyım diyen sizler; bizim önceliğimiz, vazgeçilmezimizsiniz. Her platformda haykırdığımız gibi “bir yerde gönüllümüz varsa biz’de varız diyoruz” ve bu BİZ’i samimiyetle büyütmeye çalışıyoruz.
Faaliyetlerimizde sizler nasıl bizim yanımızdaysanız biz de sizin çalışmalarınıza azami ölçüde katkı sunmaya çalışacağız. Öğrenirken öğretecek, destek alırken destek vereceğiz. Yeni fikirlerle, yeni heyecanlarla kapımızı çalmanızı tüm enerjimizle bekliyoruz.
Bu kılavuz Nar Mektep bünyesinde yaptığınız veya yapmak istediğiniz çalışmalarda size rehber olacak. Özellikle belirtmem gerekir ki bu kılavuz gönüllüler eliyle gönüllülük esasına göre hazırlandı. Bu nedenle anlaşılır, mesafesiz ve samimi bulacağınızdan hiç şüphem yok.
Değerli gönüllü arkadaşlarım, iyiliği yaymak için attığınız bu adım vesilesiyle sizleri kutluyor, aramıza hoş geldiniz diyorum.
Sevgiler,
Fatih Boran / Yönetim Kurulu Başkanı
HOŞGELDİNİZ
Sevgili Gönüllümüz,
Nar Mektep ailesine hoş geldiniz!
Nar Mektep Derneği olarak tüm gönüllerimizle birlikte iyilik hareketinin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Gönüllülük Rehberi, Derneğimiz ve gönüllülerimiz arasında kurulan aidiyet duygusunun ilk somut aracıdır. Bu bağlamda Nar Mektep Gönüllülüğüne dair merak ettiklerinizi cevaplayabilmeniz için Gönüllülük Rehberi’ni okumanızı tavsiye ediyoruz. İyilik hareketinin kurumsal olarak şekil aldığı Derneğimizde siz gönüllülerimizin çok büyük bir katkısı olduğunu ayrıca belirtmek isteriz.
Gönüllülük Rehberi ile gönüllüğe dair hedef edindiğimiz temel noktaları sunmaya çalışırken Nar Mektep Derneği’nin çalışmalarına katılan bir gönüllü olarak da sizleri nelerin beklediğini göstermek istiyoruz.
Gönüllü adayı olarak bilmelisiniz ki yaşınız, mesleğiniz, yetenekleriniz ve ilgi alanlarınız ne olursa olsun iyiliği yaymak için size ihtiyacımız var. Nar Mektep sizinle var olmaya devam edecek.
Bu rehberin tüm çalışmalarda size eşlik edeceğini ümit ediyoruz.
Sevgi ve saygılarımızla.
VAR OLUŞ NEDENİMİZ
Açlık ve yoksullukla mücadele, nitelikli eğitim, gelir eşitsizliklerini önleme, hak ve adalet kavramlarını geliştirme, hoşgörü ve birlikteliğin arttırılması için kendimizi sorumlu hissetmektir.
MİSYONUMUZ
Sürdürülebilir kalkınma amaçlarına katkı sunmak.
Din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayırım yapmaksızın ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirler almak, bireylerin kapasitelerini geliştirmek ve istenilen düzeye gelene kadar ihtiyaç sahiplerini desteklemek için hizmet temelli çalışmalar yapmak.
Gelir dağılımındaki adaletsizlik, işsizlik, enflasyon gibi temel iktisadi sorunlara çözüm aramak, sosyolojik sorun ve eşitsizlikleri azaltmak ve bireylerin hak ve özgürlüklerin savunulmasına yönelik hak temelli çalışmalar yapmak.
NERELERDEYİZ
Nar Mektep Derneği 2017 yılında Ankara’da kurulmuş olup sahada olmanın ruhunu ve enerjisini her daim hissetmeyi kendine ilke edinen ve bu bağlamda çalışmalarını aktif olarak sahada sürdüren, iyilik dolu kalplerin çabası etkisini Türkiye’nin en uç noktalarına kadar iletebilen bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini hem dijital ortamlarda hem sahada güçlü ve dinamik bir şekilde istikrarla sürdürmektedir.
Gıda Bankacılığı ve sosyal yardımlar sadece Ankara’da yürütülmektedir. Ancak dijitalleşmenin gereği ve teknolojik imkânları da kullanarak “Nar Mektep Akademi” ve “20-Hangisi Sensin” gibi proje bazlı çalışmalara Türkiye’nin her tarafından gönüllüler iştirak etmektedir.
Siz gönüllülerimizin kalbinin attığı her yerde ihtiyaç sahipleriyle buluşmaya hazır ve hevesliyiz. Çünkü bizler, sizler sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında olduğumuzun farkındayız!
Gönüllülerimiz sayesinde sınırlarımızı aştığımızı, aşacağımızı biliyoruz. Gelin, birlikte iyilik hareketini yayalım, sınırlarımızı aşalım!
NAR MEKTEP’TE GÖNÜLLÜ OLMAK
Gönüllülük; iyiliğe atan bir kalbin bireysel veya bir kurum çatısı altında toplumsal faydayı gözeterek enerjisini, vaktini, yeteneklerini veya kendine ait herhangi bir şeyi karşılık beklemeden sarf etmesidir.
Derneğimiz kurulduğu günden itibaren gönüllülerimizin maddi ve manevi desteği sayesinde ilke edindiğimiz iyilik hareketini geniş bir yelpazeye yaymaya çalışmaktadır. Bir gönüllünün olduğu yerde Nar Mektep’te var olabilmiştir.
Nar Mektep Gönüllüsü olmak için;
Yukarıda belirttiğimiz kurallara uyan herkes gönüllü olmak için başvuru yapabilir.
Gönüllü adayı olabilmek için https://fonzip.com/narmektep/form/gonullu formunu tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.
18 yaşından küçükler ile yabancı uyruklu kişiler resmi gönüllümüz olamamakta birlikte bireysel olarak Derneğimize destek olabilirler.
BİZ’DE GÖNÜLLÜLÜK ÇEŞİTLERİ
Derneğimize yardım başvurusu yapan ve yardım komisyonunca destek verilmesi uygun bulunan ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak mücbir sebepler haricinde aylık dağıtımlarda temin edilen yardımı (erzak, kırtasiye, ilaç, eşya vb.) ulaştırmakla sorumlu gönüllüdür. Gönüllüye talep ettiği sayıda ihtiyaç sahibi adresi teslim edilmektedir.
Derneğin yardım faaliyetlerinde temel ihtiyaç maddelerinin temin edilmesinden, ihtiyaç sahibi ailelerin sosyal incelemesinin yapılmasına, yardım taleplerinin geniş kitlelere duyurulmasından, ar-ge çalışmalarına kadar tüm süreçlerde online veya fiziki olarak karar alma ve uygulama süreçlerine katılan gönüllüdür.
Gıda Bankacılığı faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için minimum 150 TL/ay bağış yapan ve gıda bankacılığı kapsamında bağış bulunmasına katkı sağlayan gönüllüdür.
Başarı otalaması yüksek, ihtiyaç sahibi statüsünde ve iyilik gönüllüsü olma vizyonuna sahip üniversite öğrencilerine dilediği miktarda, düzenli veya tek seferlik burs veren gönüllüdür.
Derneğe dijital içerik üretilmesi ve sosyal medya yönetimlerinde aktif olarak yer alan, kurumsal iletişimi arttırıcı faaliyet gösteren gönüllüdür.
Derneğin misyon ve vizyonu çerçevesinde yürütülen akademi faaliyetlerinde görev alan gönüllüdür. Bu kapsamda kabul edilen gönüllüler eğitim, kültür, sosyal inovasyon, girişimcilik, hak temelli çalışmalar ve sivil toplumla ilişkiler gibi alanlarda yer alarak etki alanı geniş çalışmalar yürütmektedir.
Derneğimizin resmi ve özel yazışmalarını gerçekleştiren, büronun tüm fiziki ihtiyaçlarını gideren, büroya gelen misafirlere karşı derneğimizi temsil eden dernek idaresi tarafından görevlendirilen gönüllüdür.
Hiçbir başvuru yapmaksızın derneğin tek seferlik faaliyetlerine katılabilen gönüllülük türüdür.
ADIM ADIM GÖNÜLLÜLÜK SÜRECİ
ÇALIŞMA ALANLARIMIZ
Staj ve Kariyer Akademisi
Nar Mektep Derneği olarak 2020 yılında başlattığımız şu an ikinci dönemi devam eden “Staj ve Kariyer Akademisi Programı” ile nitelikli eğitime destek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Program çeşitli lisans bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ile yeni mezunların kariyer hedeflerini belirlemede ve kariyer gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla geliştirmeye ihtiyaç duydukları alanlarda deneyim kazanmalarını sağlayacak ve en önemlisi sosyal sorumluluk açısından farkındalık kazandıracak yoğun etkileşimli bir programdır.
Nar Mektep, farklı becerilere sahip olan gençlere kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetmelerine fırsat tanımaktadır. Stajyerler düşünce ve duygularını özgürce ifade edebildikleri bir ortamda çalışmalarını sürdürmektedir. Katılımcılara öğrenim gördükleri ve/veya ilgi duydukları alanlarda görev ve sorumluluk verilmektedir. Program sonunda katılımcılar iyi bir ilişki ağında yer alma fırsatı bulacak, ekip çalışmasına yatkınlık becerisi ve aktif vatandaşlık bilinci kazanacaklardır.
Program boyunca devam edecek olan sivil toplum kuruluşlarında ve tüm meslek gruplarında ihtiyaç duyulacak temel eğitimler (Proje hazırlama, CV hazırlama ve mülakat teknikleri, temel ve ileri seviye Excel, İş sağlığı ve güvenliği vb.) uzmanlar tarafından verilmektedir. Başarılı olan katılımcılar tamamladıkları akademi dönemi sonunda katılım belgesi ve referans mektubu alacaklardır.
Programa her dönem, başvurular arasından yapılan komisyon değerlendirmesi sonucu belirlenen 30 katılımcı kabul edilmektedir.
Program içerisinde belirlenen bir hafta sonunda katılımcılar yüz yüze etkileşim kurabilmek adına yol, yemek ve konaklama masrafları kurumumuzca karşılanarak Ankara’ya davet edilir.
Katılımcılar dilerlerse Nar Mektep ailesinde gönüllü olarak faaliyetlere devam etme fırsatı yakalayabilir.
Gıda Bankacılığı
Ana faaliyet kolumuz olan Gıda Bankacılığı faaliyeti ile haftanın her günü Ankara’da “Kurtaran” adını verdiğimiz gıda bankası aracımızla ihtiyaç sahiplerine bağış aldığımız ürünleri bedelsiz olarak ulaştırıyor, böylelikle hem yoksulluğun azaltılması hem de israfın önlenmesi için sürekli faaliyette bulunuyoruz.
Bu faaliyet kapsamında 2020 yılında 800.000 TL değerindeki gıda ürünü israf olmaktan kurtarılmış olup, 2021 yılındaki temel hedefimiz ve bu rakamın 1.000.000 TL değerini aşmasıdır. Yürüttüğümüz bu faaliyet ile hem ülke ekonomisindeki israf kayıplarının önüne geçmeyi hem de dar gelirli kitleleri fonlamayı amaçlamaktayız.
Sosyal Yardımlar
Kurumumuza yapılan başvurular sonucu komisyon değerlendirmesinden olumlu bulunanlara ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli gıda, ilaç ve tıbbi malzeme, yakacak, giysi ve fatura gibi destekler verilmektedir. Ayrıca çocuklu ailelere bez ve mama desteği de sağlanmaktadır.
Nar Mektep Derneği olarak yapılan yardımların “ayni yardımlar” şeklinde gerçekleştirilmesine özen göstermekteyiz. Ancak gerekli durumlarda ihtiyaç sahiplerine nakit desteği sağlıyoruz.
Dini Bayramlara Özel Yardımlar
Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine fitre ve zekâtlarını ulaştırıyor, ihtiyaç sahibi olan ailelerimizin yoğunlukta olduğu mahallelerde, öğrenim kurumlarında ve huzurevlerinde iftar organizasyonları düzenliyoruz.
Kurban Bayramı başta olmak üzere yılın her döneminde kurban kesimi gerçekleştiriyor ve dağıtımlarını üstleniyoruz.
Nar Mektep Derneği olarak dini bayramlar öncesi çocuklar için bayramlık kampanyası düzenliyoruz.
Aşevi Çalışmaları
İsim hakkı Nar Mektep Derneği’nde olan “İyilik Sofrası” markası ile ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı yapıyor; talep edildiği takdirde bağışçılarımızın isteği doğrultusunda belirledikleri kapasite ve çeşitte yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz.
Nar Mektep olarak, İyilik Sofrasını sürekli çalışan bir aşevi haline getirmek hedeflerimiz arasındadır.
Eğitim Faaliyetleri
Eğitimde fırsat eşitsizliğinin önüne geçmek ve nitelikli eğitimi artırmak adına Nar Mektep çeşitli eğitim faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Bu eğitim faaliyetleri aracılığıyla gençlere “Aktif Vatandaşlık Bilinci” kazandırmayı da amaçlamaktayız.
Akademi Programı
Lisans ve üstü düzeyde öğrenim gören ya da yeni mezun gençlere yönelik bir ‘’Kariyer ve Staj Programı’’ olarak başlatılan ‘’Nar Mektep Akademi Programı’’, her yıl iki dönem 30’ar öğrencinin donanım ve yetkinliklerini artırmasına, kariyer gelişimlerine katkı sağlamaya destek olmaktadır.
Makale Çalışmaları
Üniversite düzeyinde öğrenim gören öğrencilerden uygun bulunanlara eğitim bursu desteği verilmekte, bu burs karşılığında kendi lisans alanlarıyla ilişkili olarak verilen konularda makale çalışması yapması beklenmektedir. Böylece öğrenciye belirli bir finansal destek sağlanırken kariyer gelişimine de destek olunmaktadır.
Kırtasiye ve Eğitim Materyali Desteği
Okul dönemlerinde ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına kırtasiye destekleri sağlanmaktadır. Ayrıca pandemi döneminde imkânlar dâhilinde on-line eğitime erişimi olmayan çocuklar için tablet bilgisayar desteği de sağlanmıştır.
Proje Bazlı Çalışmalar
Çeşitli kurumlar tarafından finanse edilen projelere ve iş birliklerine Nar Mektep Derneği olarak önem vermekteyiz. Gönüllülerimiz tarafından ortaya atılan yeni proje fikirlerini, uygun ortam ve finansal destek bulunması halinde yürütebilmekteyiz.
ETKİNLİKLER
Kulüp Etkinlikleri
Gönüllü ve ilgili kişilerin aktif katılımı doğrultusunda birlikteliğe dair farkındalığın oluşması hedefiyle yürütülen etkinliklerdir. Bilim, teknoloji, müzik, görsel sanatlar ve edebiyat gibi alanlarda gönüllüler tarafından organize edilen atölyelerin gerçekleştirildiği bir süreçtir.
Isıtan Şubat
Derneğimiz bünyesinde köy okullarında öğretmenler tarafından belirlenen öğrencilere bot ve mont tedarikinin gerçekleştiği “Isıtan Şubat” adıyla yapılan bir yardım programıdır.
Atma Geri Dönüştür / Oldies but Goldies
İsraf denince aklımıza ilk olarak gıda ürünlerinin geldiği fakat asıl israfın gardıroplarımızda olduğuna dair farkındalık yaratmak amacıyla oluşturulan bir etkinliktir. Bu bağlamda yapılan tüketim hem kendi bütçemizde hem de milli kaynaklarda erozyona neden olmaktadır. “Atma, geri dönüştür” sloganıyla giyim merkezimize bırakılan ikinci el ürünleri onarıp, temizleyip, ütüleyip sisteme geri kazandırdığımız çevreci bir etkinlik sürecidir.
Kırtasiye Ürünlerinin Geri Dönüşümü
Kullanılabilirliği sürekli olan kırtasiye ürünlerinin ilgili kişilerden alınıp ihtiyacı olan kişilere teslimini yapmak için gönüllülerimizle yürüttüğümüz etkinlik sürecidir.
Koordinasyon Toplantıları
Karar alma süreçlerini şeffaflaştırmak ve tabana yaymak amacıyla Nar Mektep gönüllüleri ile 15 günde bir koordinasyon toplantıları yapılmaktadır.
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Etkinliği
“5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” kapsamında her yıl tarafımızca belirlenen gönüllülük ve sivil toplum ile ilgili temalarda düzenlenen çevrimiçi veya fiziki ortamda çalıştaylar ile gönüllüler arası iletişimi arttırmak adına etkinlikler düzenlenmektedir. Etkinlik sonunda konuşmacılara katılım belgeleri verilmektedir.
Bağış Etkinlikleri
Belirli dönemlerde dernek idaresi ve gönüllüler istişaresiyle gerçekleştirilmesi kararlaştırılan faaliyetler için düzenlenen etkinliklerdir.
Ayrıca düzenlenecek çeşitli organizasyonlar için oluşturulan e-bilet satışı ile bağış etkinlikleri düzenlenir.
Piknik / Kahvaltı Organizasyonları
Gönüllülerle iletişim ve koordinasyonu arttırdığımız lezzetli bir organizasyondur. Bu organizasyon aynı zamanda bir bağış etkinliği olarak düzenlenmektedir.
İZLEME ve DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Nar Mektep Derneği olarak faaliyetlerimizi etkin ve yerinde yaparken yapılan çalışmaların doğru bir şekilde uygulanmasını, hedef kitle üzerinde etkisini ve kaynakların verimlik kullanılmasını oldukça önemsiyoruz.
Çalışmalara gönüllüler arasından en uygun kişilerin dâhil edilmesi için azami gayret gösteriyoruz.
Faaliyetlerin sürekli geliştirilmesi, raporlanması, şeffaflığın korunması ve devam ettirilmesi için hem gönüllüler arasından hem de kurum için görevlendirmeler yapmaktayız.
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARINDA NAR MEKTEP
1) Yoksulluğa Son
Yoksulluğun etkisinin ortadan kaldırılmasına yönelik ihtiyaç sahiplerine gıda, giysi, yakacak ve kırtasiye malzemeleri gibi temel ihtiyaç maddelerini ulaştırıyoruz. Ayrıca ana faaliyet alanlarımızdan olan gıda bankacılığı ile Ankara’da her gün ücretsiz ürün dağıtımı yapılmaktadır.
Ankara'da ikamet eden ihtiyaç sahiplerini imkânlar dâhilinde çeşitli iş olanaklarına yönlendirmekteyiz. Ayrıca ihtiyaç sahiplerinin gelir elde edebilmeleri için yetenek ve imkânlar dâhilinde mini projeler hayata geçirilmektedir.
2) Açlığa Son
Açlığı bitirmek ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla gıda bankacılığı kapsamında bağış alınarak adil ve hakkaniyetli biçimde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaktadır. Bu sayede israfla mücadele ederken ihtiyaç sahiplerine düzenli gıda imkânı sunulmaktadır.
Önümüzdeki dönemlerde ihtiyaç sahiplerinin sürekli sıcak yemeğe ulaşabilmeleri amacıyla “İyilik Sofrası” adı altında birçok noktaya aş evleri kurmayı planlamaktayız.
3) Sağlık ve Kaliteli Yaşam
Sağlıklı ve kaliteli yaşamı her yaşta güvence altına almak amacıyla tek seferlik ve devamlı ilaç kullanan hastalara devlet tarafından bir kısmı veya tamamı karşılamayan ilaç ve medikal malzeme temin edilmektedir.
4) Nitelikli Eğitim
Tarafımıza yapılan burs başvurularından değerlendirme sonucu olumlu bulunan üniversite öğrencilerine eğitim bursu desteği verilmektedir.
Bu süreçte bursiyerler aldıkları burs karşılığında kendi lisans alanlarıyla ilişkili konularda çeşitli ödevler veya makale çalışmaları yaparak akademik gelişimlerine katkı sağlamaktadırlar.
Eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla kurumumuza yapılan başvurulardan uygun bulunanlara okul dönemlerinde kırtasiye malzemesi desteği verilmektedir. Ayrıca pandemi döneminde imkânlar dâhilinde öğrencilere tablet desteği de verilmektedir.
2020 yılında başlattığımız “Nar Mektep Akademi Programı” ile gençlere ücretsiz nitelikli eğitim imkânı sunulmasının yanında gönüllü bir staj olanağı sağlanmaktadır. Bu program ile katılımcılar iyi bir işbirliği ortamına dâhil olmakta ve kariyerleri için ilk tecrübelerini edinme fırsatı bulmaktadırlar.
Ayrıca sosyal sorumluluk projelerinden “20- Hangisi Sensin?” kitap projesiyle birçok alanda farkındalık oluşturulmuştur.
5) Eşitsizliklerin Azaltılması
Derneğimiz tüm çalışma alanlarında ırk, dil, din, etnik kökene bakılmaksızın çalışmalarını yürütmektedir. Kadın, çocuk, hasta, yaşlı ve engelli bireylerin oluşturduğu dezavantajlı grupların eşitsizliklerini azaltılmasına yönelik faaliyetler yapılmaktadır.
6)Sorumlu Üretim ve Tüketim
Nar Mektep Derneği’nin her gün artan bir kapasiteyle yürüttüğü gıda bankacılığı faaliyeti insanları bilinçsizce tüketimden uzaklaştırmaya ve sorumlu üretime destek olmaya sevk etmektedir.
Sosyal medya içerikleri de bu kalkınma amacını savunmaya yönelik olarak üretilmektedir.
7) Amaçlar için Ortaklıklar
Yürütülen düzenli ve tek seferlik çalışmaları sürdürülebilir kılmak, verimliliği arttırmak ve ortak amaçlar doğrultusunda hareket etmek için çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle çalışmalar yapılmaktadır.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Üye aidatları, gıda bankacılığı bağışları ve yapılan şartsız bağışlardır.
Nar Mektep Derneği olarak Ankara ve İstanbul illerinde faaliyet göstermekteyiz.
Başvuruda bulunan aileleri bizzat ziyaret ederek sosyal incelemeler sonucu yardım red ya da kabul kararı verildiğinden gönüllülerimizin yoğunlaştığı bu iki ilde faal olabilmekteyiz ancak Nar Mektep olarak gönüllü ağımızın gelişmesi ve bu yapılanmanın giderek artan bir faaliyet alanına yayılması hedeflerimiz arasındadır.
Nar Mektep Derneği’nin herhangi bir siyasi parti veya ideolojik grup ile hiçbir bir bağı bulunmamaktadır.
Nar Mektep olarak üniversite düzeyinde öğrenim gören öğrenciler arasından komisyon incelemesi sonucu başvurusu uygun bulunan öğrencilere 9 ay süre ile burs desteği sağlanmaktadır. Burs başvurusu yapmak için www.narmektep.org web sitesi üzerinden burs başvuru formu doldurabilirsiniz.
Evet, faaliyet alanımız dışında olan illerden de gönüllü başvurusu alıyor ve birlikte faaliyet gösterebilmek bulunduğunuz ile de Nar Mektep adını ve değerlerini taşımak için heyecanımızı her daim canlı tutuyoruz.
Evet, bu program kapsamında faaliyetlere/eğitimlere aktif katılım gösteren, akademi dönemini başarı ile tamamlayan katılımcılara katılım belgeleri ve talep etmeleri halinde referans mektupları verilmektedir.
Staj ve Kariyer Akademisi’nde katılımcının talebi ve ilgili eğitim kurumunun STK stajını geçerli sayması halinde staj belgesi düzenlenmektedir. Program gönüllülük esasına göre yürütülmekte olup stajyerlere aylık ücret ödenmemektedir.
Akademi eğitimleri farklı illerden katılımcılar da olması sebebi ile çevrimiçi platformda gerçekleştirilmekte ve eğitimlere devam zorunluluğu beklenmektedir.
Gönüllüler tarafından üretilen projeler kurum değerlerine aykırı olmaması ve ilgili konunun projelendirilerek finansal destek bulunması halinde desteklenmekte ve üretilen projeyi öne süren kişi proje koordinatörü olarak faaliyet göstermektedir.
Faaliyetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için www.narmektep.org web sitemizi ziyaret edebilir, sosyal medya hesaplarımızdan @narmektep bizi inceleyebilir ve mesaj yoluyla bilgi talep edebilirsiniz.
Evet, 18 yaşını tamamlamış öğrenci arkadaşlarımız da gönüllümüz olup faaliyetlerimize destek verebilirler.
Hayır, Nar Mektep olarak gönüllülerimizden yalnızca maddi katkı beklemiyoruz. Gönüllü ve bağışçıyı birbirinden ayırmak gerekirse gönüllü; maddi ve manevi elinden gelebilecek her türlü yardım ile bulunduğu kuruma katkı sunan kişidir.
Gönüllümüz kurumla ilişkisini bitirmek istediği takdirde yöneticilerle irtibat kurarak bunu kolaylıkla yapabilmektedir. Bunun için herhangi bir prosedür bulunmamaktadır.