Nar Mektep
Dünya’da milyonlarca insan bir lokma ekmeğe, bir yudum suya ulaşmakta zorluk çekiyor. Aç uyumak zorunda kalan, sağlıksız büyüyen çocuklar tüm vicdan sahiplerini derinden yaralıyor. Açlık en çok Afrika kıtasını etkilese de bu sorun sadece Kara kıtanın sorunu değil. Dengesiz ve yetersiz beslenme ülkemizde de hızla yayılıyor.
Hem israfın hem de açlığın artması; gıdanın yeter miktarından ziyade insanların bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Sorunlar arttıkça normalleşiyor, insanlar daha da duyarsızlaşıyor.
Biz Nar Mektep ailesi olarak temel iktisadi problemlere sosyal açıdan yaklaşmaktayız. İsraf edilen miktar, ihtiyaç sahiplerine aktarıldığı zaman bu problemlerin ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Bu süreçte milli birlik ve beraberliğin pekişeceğini, temel değerlerimizin güçleneceğini ve bu şekilde kronik sorunların zamanla aşılıp ülkenin refah seviyesinin artacağını ümit ediyoruz.
Ülkemizde kronik sorunların çözümü yasal düzenlemelerden ziyade milletimizin azim ve gayretiyle daha kolay çözülebilmektedir. Nar Mektep olarak hedef kitlemiz dar gelirli, eğitim seviyesi düşük, refah seviyesine ulaşamamış ama ulaşma gayreti olan insanlardır.
Bu ülkede aç uyuyan kimse olmasın, maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimini kesmiş kimse kalmasın, çocuklarımız sağlıkla büyüsün istiyoruz. Elimizden geldiğince bu insanlara ulaşıp sorunlarını gidermeye çalışacağız. Gıda Bankası, İK, Kamu spotları ve STK’ların projeleri ile sorunların üzerine gideceğiz.
Önümüzde bizi daha zorlu süreçler bekliyor. Yaptığımız faaliyetlerle birlikte iyiliği bir davranış biçimi olarak ülkemiz sathına nakış gibi işlemek istiyoruz. Faaliyetlerimizin çoğunluğu Ankara’da olsa da Edirne’den Kayseri’ye, Kars’tan Isparta’ya, Hakkari’den Trabzon’a ülkemizin her noktasında Nar Mektep insanlara umut olsun istiyoruz. Burada birçok gönüllüye ihtiyacımız var. Cinsiyet, yaş, eğitim durumu fark etmeksizin herkesi bu iyilik hareketine katılmaya davet ediyoruz.
NAR MEKTEP EĞİTİM ARAŞTIRMA YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
Maltepe Mahallesi Onur Caddesi No:9 Çankaya /Ankara
E-posta : narmektep@gmail.com
Whatsapp : 0505 081 1390
Web: https://www.narmektep.org/
Facebook : https://www.facebook.com/narmektep/